Re: cu sau fara wheelie bar ?
Asa zic si "greii " stuntului ....ca plasticul iarta mai mult decat fierul .....pacat ca nu am stiut si eu asta la timpul potrivit

.
Acum putem sa extindem discutia si sa luam in calcul si lungimea wheeliebar ului . Daca aceasta este una standard sa zic asa , adica atunci cand motoreta este pusa in "picioare" roata fata sa fie exact deasupra rotii spate, riscul este destul de mare , pt ca atunci cand vei atinge cu fierul vei fi mult pe "minus" . Noi deocamdata nu avem reflexul de a folosi frana spate , iar frana de motor in aceasta situatie este insuficienta , in consecinta motocicleta in loc sa revina pe fata va pivota in jurul wheelie bar ului si cel mai probabil va cadea pe lateral ( unde iti va prinde piciorul ... posibil sa scapi nevatamat sau sa-ti intre scarita in glezna asa cum mi-a intrat mie ....depinde de noroc , insa as vrea ca gresala pe care am facut-o eu din nestiinta sa nu o repete si altii). O idee foarte buna , testata pana acum de altii cu succes , este un wheelie bar suficient de lung astfel incat atunci cand atingi cu el sa te aduca automat pe doua roti . Odata cu trecerea timpului si acumularea de experienta incepi sa scurtezi fierul pana ajungi sa tai si din coditza

Recomandarea mea este ca la viteza mai mare sa incercati fara wheelie bar ..... si abia cand viteza scade destul de mult sa montati fierul . De asemenea , daca totusi aveti wheelie bar standard, si incercati la viteza mare , nu incercati din pozitia stand pe sa , pt ca te desprinzi mult mai greu de motoreta in cazul unui accident .
Spor la treaba !